На МАПП “Порубне” намагалися незаконно вивезти автозапчастини

Чернівецькі митники вчергове запобігли ввезенню на митну територію України незадекларованих товарів.

Про це повідомили у Чернівецькій митниці.

Громадянин України 29.09.2023 року через пункт пропуску “Порубне-Сірет” Чернівецької митниці намагався ввезти на територію України незадекларований товар, а саме: “Стайлер Dyson Airwrap HS05” у кількості 68 штук та запчастини до автомобілів “хрестовина карданного валу” в кількості 795 штук.

Виявлені при огляді транспортного засобу товари не належать до переліку товарів, які можуть бути віднесені до особистих речей громадян, та підпадають під встановлені законодавством обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Наразі, посадовими особами митниці відносно вказаного громадянина складено протокол про порушення митних правил за ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України. Виявлені незадекларовані товари, попередня вартість яких складає 1 717 750 гривень, тимчасово вилучено.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України недекларування, тобто незаявлення громадянином за встановленою формою точних та достовірних відомостей, перелік яких визначений Митним кодексом України, про товари, які переміщуються таким громадянином через митний кордон України (у тому числі при проходженні (проїзді) ним каналом, позначеним символами зеленого кольору (“зелений коридор”) тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

Реклама

Залишити коментар