Зеленський про командувача Чорноморського флоту росії: Запитаю у наших органів

Президент Володимир Зеленський пообіцяв поцікавитися у відповідних українських органів щодо долі командувача Чорноморським флотом росії.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві 28 вересня, повідомляє «Укрінформ».

Зеленський зазначив, що Україна використовує всі законні заходи і засоби щодо повернення контролю над усією територією України.

“Кожний удар по нашій енергетиці, інфраструктурі, по наших цивільних людях ми сприймаємо як загрозу нашій національній безпеці. Відповідно, ми аналізуємо, що може Україна зробити, і робимо відповідні чутливі кроки на території України. Я обов’язково запитаю щодо вашого питання у відповідних наших органів”, — відповів Зеленський на запитання, живий чи ні російський адмірал соколов.

22 вересня українські військові вдарили по штабу Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі. Після поширення кадрів зі зруйнованою будівлею у соцмережах у Міноборони росії визнали «приліт». Спершу там заявили про одного загиблого військового унаслідок удару, але потім виправили, що той «зник безвісти».

За даними розвідки України, унаслідок удару по штабу загинули щонайменше 9 російських військовослужбовців. Ще 16 окупантів зазнали поранень, зокрема генерали. Пізніше Сили спеціальних операцій ЗСУ уточнили, що після ураження штабу загинули 34 офіцери, серед них — командувач ЧФ рф. З 2022 року цю посаду обіймає адмірал Віктор Соколов. Ще 105 окупантів, за даними ССО ЗСУ, було поранено.

Однак вже наступного дня Міноборони росії опублікувало відео засідання російських воєначальників, де показали Соколова. Щоправда, лише через трансляцію на екрані. Кілька разів камера наводиться саме на Соколова, який упродовж усього відео сидить мовчки та непорушно дивиться в камеру. Під час одного з цих моментів мовлення шойгу не збігається з його артикуляцією, тож можна зробити висновок, що відео зазнало певного монтажу.

У відповідь Командування ССО ЗСУ зазначило, що “наявні джерела стверджують, що серед загиблих [є] командувач чф рф”, але інформацію все ж уточнюють.

Реклама

Залишити коментар