У Міненерго спростували інформацію про обстріл ТЕС на півдні України

Увечері 27 вересня внаслідок ворожих обстрілів було зафіксовано влучання в теплоелектроцентраль на півдні. Загалом знеструмлено 404 населені пункти України

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

“Міністерство енергетики України не підтверджує інформацію про обстріл у ніч на 28 вересня однієї з ТЕС у жодній частині країни. Усі теплові електростанції, які розташовані на контрольованій Україною території, – у роботі”, – йдеться у повідомленні.

Разом із тим відомство зазначає, що минулої ночі під час обстрілу було пошкоджено непрацюючу теплоелектроцентраль (ТЕЦ) в одному з міст на півдні країни. Сталося загоряння складу, але пожежники вже приборкали вогонь.

Уранці 28 серпня пресслужба Укренерго заявила про нібито пошкодження теплоелектростанції (ТЕС) на півдні України.

“Учора ввечері в результаті масованого обстрілу ворогом зазнала пошкоджень теплова електростанція в південному регіоні”, – йдеться у повідомленні.
 
Триває планова ремонтна кампанія на енергооб’єктах, але генерація покриває потреби споживачів. Водночас на четвер заплановано імпорт електроенергії зі Словаччини загальним обсягом 131 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 54 МВт.

“Експорт сьогодні здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 5 305 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 430 МВт”, – розповіли в Укренерго.
 
Через бойові дії є нові пошкодження в мережах обленерго 7 областей. На Донеччині також знеструмлено два вуглевидобувних підприємства. Ремонтні роботи проводяться з дозволу військових.

Реклама

Залишити коментар