З 1 жовтня зменшуються суми штрафів для ФОПів за продаж товарів та послуг без використання РРО

Державна податкова служба заявляє, що з 1 жовтня будуть суттєво зменшені штрафи для фізичних осіб-підприємців за продаж товарів та послуг без використання РРО.

Це передбачає закон № 3219, яким скасовуються податкові пільги, введені на період воєнного стану, повідомляють в ДПС.

“Законом № 3219 суттєво зменшено розміри штрафних (фінансових) санкцій для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку, зі 100 – 150% до 25 – 50% вартості проданих з порушенням товарів (робіт, послуг), відповідно”, – роз’яснюють в податковій.

Щоправда, ця норма не стосується тих зареєстрованих платників податку на додану вартість, які здійснюють діяльність з продажу підакцизних товарів, технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

У ДПС також роз’яснюють, що при контрольно-перевірочних заходах податківці перевірятимуть лише тих суб’єктів господарювання, у діяльності яких існують ризики порушення податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Водночас в Податковій просять врахувати, що кожна сплачена копійка до державного бюджету гарантує:

  • належне забезпечення наших воїнів, які виборюють право народу України бути вільним;
  • своєчасні виплати тимчасово переміщеним особам та іншим соціально незахищеним групам населення;
  • наближає нашу перемогу та гарантує розвиток України.
Реклама

Залишити коментар