Суддю з Броварів «на гарячому» викрили на хабарництві

Правоохоронці викрили на корупції суддю Броварського міськрайонного суду Київської області. За даними слідства, він вимагав 4 тисячі доларів хабаря за «правильне розв’язання питання» під час судового засідання.

Про це повідомляють СБУНАБУ та САП.

За даними слідства, суддя отримав хабар від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах.

Частину грошей — одну тисячу доларів — він отримав раніше за ухвалення рішення про вимагання доказів у справі. Друга частина хабаря мала бути за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача.

Правоохоронці вказують, що 26 вересня викрили суддю «на гарячому» при отриманні другого траншу неправомірної вигоди в три тисячі доларів.

27 вересня судді повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. СБУ вказує, що під час обшуків у судді вилучили розфасовані в різні конверти 15 600 доларів.

Наразі досудове розслідування триває. За вказаною статтею судді загрожує від 5 до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Реклама

Залишити коментар