З українських портів через тимчасовий коридор вийшло вже сім суден — речник ВМС

Тимчасовим коридором станом на 26 вересня скористалося вже сім суден, п’ять з яких перебували в портах «великої Одеси» ще до початку повномасштабного вторгнення.

Про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Одеса.

За його словами, Україна забезпечує безпеку суден у своїх територіальних водах. Далі судна потрапляють до територіальних вод Румунії, Болгарії, Туреччини — аж до Босфорської протоки.

“Це вже територіальне море країн НАТО. І, відповідно, нанесення вогневого ураження по цій території є нанесенням вогневого ураження по суверенній території цих країн. Тому на таке росіяни не можуть наважитися”, — пояснив Плетенчук.

На його думку, вогневе ураження портової та зернової інфраструктури — це частина більше економічної, а не військової стратегії російської федерації.

“росія так само є великим постачальником зерна, збіжжя і, відповідно, вони вбачають в Україні, в першу чергу, великого конкурента”, — додав речник ВМСУ.

Тому Плетенчук вважає, що ударами росія намагається отримати «одразу кілька бонусів».

По-перше, усунути Україну з ринку, а по-друге, шантажувати світ голодом.

Росіяни ніби показують, що вони готові обміняти на зняття санкцій саме зернову угоду, а не припинення обстрілів, наголосив він.

Реклама

Залишити коментар