На Буковині місцевий житель ввозив брендовий одяг та парфумерію під виглядом гуманітрної допомоги

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури 30-річному жителю Чернівецького району повідомлено про підозру у наданні завідомо неправдивої інформації органам державної влади з метою одержання податкових пільг (ч. 1 ст. 222 КК України).

Про це повідомили у Чернівецькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, достовірно знаючи, що особи, які ввозять на митну територію України гуманітарну допомогу звільняються від оподаткування ввізним митом, підозрюваний намагався під виглядом гуманітарної допомоги завезти брендовий одяг, взуття, аксесуари та парфумерію на загальну суму понад 1,6 млн грн.

Встановлено, що перетинаючи румунсько-український кордон через митний пост “Дяківці” Чернівецької митниці, водій мікроавтобуса, з метою  отримання податкових пільг, надав митникам неправдиву декларацію, що везе до одного з благодійних фондів у Чернівецькій області гуманітарну допомогу від громади міста Ясси, а саме: продукти харчування, памперси, засоби гігієни, одяг та взуття. Однак, як з’ясувалось, благодійний фонд не виступав отримувачем заявленого “перевізником” майна, а перевозив чоловік не гумдопомогу, а фірмові речі за які податки платити не хотів.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області.

Реклама

Залишити коментар