Прикордонники затримали осіб, які викорстовували підроблені документи на пункті пропуску

Прикордонники Чернівецького загону в пунктах пропуску виявили підроблені документи.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Вчора, 25 вересня, мешканець Донеччини призовного віку в пішому порядку намагався потрапити до Румунії через пункт пропуску “Красноїльськ”. На паспортний контроль надав Довідку військово-лікарської комісії та Тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, видані одним з відділів Краматорського ТЦК та СП.

Однак, у прикордонників виникли сумніви щодо справжності пред’явлених документів. В ході проведення взаємодії з ТЦК з’ясувалося, що вказана медична довідка підроблена та даному громадянину не видавалася.

Ввечері в пункті пропуску “Росошани” виїхати до Молдови намагався громадянин України, мешканець Волинської області. Підставою для виїзду за кордон назвав супровід дитини-інваліда і пред’явив відповідне посвідчення.

Під час здійснення оформлення прикордонники побачили, що нещодавно даному чоловіку з тими ж документами було відмовлено в перетині кордону в пункті пропуску “Сокиряни”. Поспілкувавшись з колегами, правоохоронці дізналися, що у посвідчення дитини-інваліда закінчився термін дії та отримали копію посвідчення, яке чоловік надавав прикордонникам раніше. Після порівняння оригіналу документа з копією прикордонники виявили виправлення терміну дії посвідчення з 2023 на 2028 рік.

Стосовно порушників до Національної поліції направлені повідомлення за статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар