На Буковині створять 380 робочих місць в рамках урядової програми єРобота

З початку року 177 буковинців отримали позитивне рішення на отримання мікрогранту в рамках урядової програми єРобота “Власна справа”. Грантові кошти допоможуть розпочати власну справу для 23 заявників, решті – 147 підприємцям та 7 юридичним особам – розширити бізнес. Загалом у Чернівецькій області заплановано створити 380 робочих місць.

Про це повідомили у Чернівецькому обласному центрі зайнятості.

За видами економічної діяльності найбільша кількість переможців в гуртовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів – 75 осіб (42%),  у сфері тимчасового розміщення та організації харчування – 27 осіб (15%), у переробній промисловості  – 20 осіб (11%).

Програмою також скористалися 8 внутрішньо-переміщених осіб вони створять 17 нових робочих місць.

Також у Чернівецькій області двоє переможців за урядовою програмою “Грант для ветеранів”. Дружина учасника бойових дій отримає кошти на облаштування “Фаст фуду” та учасник бойових дій з Глибоччини відкриє міні птахоферму.

Нагадуємо, що подати заявку за програмою урядового проєкту єРобота можна через портал Дія до 17 листопада 2023 року.

З інформацією про урядову програму для ветеранів та їх подружжя, можна ознайомитись на порталі Державного центру зайнятості у розділі “Грант для ветеранів”. Єдина умова всіх програм – це створення нових робочих місць, що сприятиме прискоренню відновлення економіки України. 

Реклама

Залишити коментар