США ввели обмеження проти китайських та російських компаній, які постачають рф деталі для дронів

Сполучені Штати запровадили нові торговельні обмеження щодо 11 китайських і 5 російських компаній, які звинувачують у постачанні компонентів для виробництва безпілотників для війни росії проти України.

Про це повідомляє Reuters.

За даними США, дев’ять компаній, зокрема китайська Asia Pacific Links Ltd. і російська SMT-iLogic, брали участь у схемі постачання до підсанкційного Центру спеціальних технологій запчастин для безпілотників для російського Головного управління розвідки (ГРУ).

Ще шість китайських компаній, які потрапили до чорного списку, закуповували аерокосмічні частини для Iran Aircraft Manufacturing Company, де виготовляють безпілотники, які Іран використовує для нападу на нафтові танкери на Близькому Сході та надає росії для війни проти України.

«Ми без вагань будемо вживати швидких і значущих заходів проти тих, хто продовжує намагатися забезпечувати та підтримувати незаконну та аморальну війну путіна в Україні», — сказав експортного контролю Міністерства торгівлі США Алан Естевес.

Загалом до чорного списку Міністерства торгівлі США потрапили 28 компаній, серед яких також фінські, німецькі, пакистанські та арабські підприємства. Ці обмеження не дають американським постачальникам постачати технології підсанкційним компаніям.

Реклама

Залишити коментар