США вимагає пояснень від прем’єра Польщі щодо заяви про підтримку України

США звернулись до Польщі по роз’яснення слів їхнього прем’єр-міністра про те, що його держава наразі не передає Україні військової допомоги.

Про це написали у Bloomberg.

За словами високопоставленого чиновника оборони США, США вимагають від Польщі роз’яснень щодо її підтримки України після того, як польські чиновники припустили, що країна, ключовий союзник, може припинити військову допомогу країні.

Чиновник, який побажав залишитися анонімним для обговорення політики США, сказав, що Польща залишається відданою підтримці України, але точна позиція країни незрозуміла. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький раніше цього тижня заявив, що країна припинила постачання зброї в Україну, посилюючи суперечку зі своїм східним сусідом, що підриває життєво важливий альянс у боротьбі Києва проти Росії.

Хоча пізніше обидві сторони закликали до послаблення напруженості, публічна суперечка раптово поставила під сумнів єдність, яка визначала відносини сусідів. Конфлікт, який почався через українські поставки зерна, які стали політичною відповідальністю для Польщі, ризикував поставити під загрозу солідарність Європи з Україною проти вторгнення Росії.

У той же час, польські дипломати приватно запевнили іноземних колег, що військова підтримка України з боку країни продовжуватиметься, хоча й у менших масштабах. Людина сказала, що втрата підтримки Польщі може виявитися шкідливою для військових зусиль України, оскільки це ризикує підірвати єдність НАТО.

Реклама

Залишити коментар