«Народний супутник» допоміг Україні з атаками на російські кораблі в бухті Севастополя — ГУР

«Народний супутник» ICEYE за рік роботи приніс багато користі Україні. Він допомагає отримувати надважливі розвіддані для бойових операцій та знищувати тонни військової техніки росіян.

Про це повідомили в Головному управління розвідки у середу, 20 вересня.

Там розповіли, що супутник зіграв дуже важливу роль в атаці на Севастопольську бухту 13 вересня, коли були знищені російські великий десантний корабель Мінськ та підводний човен Ростов-на-Дону.

Також розвідники показали супутникові знімки аеродрому Дяґілєво в Рязанській області рф, де були пошкоджені бомбардувальники Ту-22М3, та Бєлгородської області, де було уражено техніку окупантів.

“«Народний супутник» продовжує працювати в інтересах військової розвідки та українського народу!” — додали в ГУР.

У серпні 2022 року благодійний фонд Сергія Притули купив супутник за гроші, зібрані в межах проєкту «народний Байрактар». Їх допомагав збирати блогер Ігор Лаченков. За три дні українці зібрали 600 млн грн на безпілотники, але компанія-виробник Baykar повідомила, що безплатно відправить три Байрактари на фронт.

За пів року використання супутника Україна знищила російської військової техніки на мільярди доларів, звітували в ГУР. Також були влучання в скупчення російських військових та об’єкти логістики армії рф.

Реклама

Залишити коментар