Ударом по Львову росіяни знищили важливий склад гуманітарної допомоги — ООН

Унаслідок обстрілу Львова у ніч проти 19 вересня російські війська зруйнували склад неурядової організації «Карітас-Спес», де було приблизно 300 тонн гуманітарних вантажів. Цей важливий гуманітарний склад вигорів ущент.

Про це заявила гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

Представниця ООН заявила, що найрішучіше засуджує російський удар.

“Упродовж року удари по гуманітарних активах посилились, що впливає на тих, хто вже потерпає від жахливих наслідків війни”, — йдеться у повідомленні.

В ООН нагадали, що гуманітарні співробітники, установи та активи захищені згідно з нормами міжнародного гуманітарного права. Удари по них або невибіркові удари суворо заборонені.

“Міжнародне гуманітарне право не є вибірковим, це зобов’язання, якого потрібно дотримуватися”, — підкреслила Деніз Браун.

В організації «Карітас-Спес» повідомили, що унаслідок атаки співробітники місії не постраждали, але склад з усім, що було всередині, згорів дотла.

Остаточну суму збитків підрахують пізніше, коли на місці події завершать роботу працюють спецслужби. Вже відомо, що знищено 33 палети з продуктовими наборами, 10 палет з гігієнічними наборами та консервами, 10 палет з генераторами та одягом.

За словами священнослужителів, у віданні яких перебуває склад, там згоріло близько 300 тонн гуманітарних вантажів. Зі складу вдалося врятувати транспортні засоби з гуманітарним вантажем.

Російські окупанти завдали удару по Львову безпілотниками під ранок 19 вересня, унаслідок чого загорівся дах промислового складу. З-під завалів спершу дістали двох людей: жінка не зазнала травм, а чоловік — у важкому стані. Згодом під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі.

Міський голова Андрій Садовий уточнив, що влучання сталося в конкретну локацію, де розташовані багато складів, зокрема з вікнами, побутовою хімією, а також приміщення де зберігала гуманітарну допомогу благодійна місія «Карітас-Спес». 

Загалом у ніч проти 19 вересня російські окупаційні війська запустили по Україні 30 ударних безпілотників Shahed та балістичну ракету «Іскандер-М». Українські сили протиповітряної оборони збили 27 «шахедів».

Окрім Львова, пожежа через влучання виникла у багатоповерховій будівлі в Кривому Розі, а в Нікополі поранень зазнав літній чоловік.

Також вибухи вночі було чутно на Хмельниччині, в ОдесіХерсоніКраматорську і Слов’янську.

Реклама

Залишити коментар