У багатьох регіонах України посадовці отримали підозри у зв’язку з махінаціями з бюджетними коштами

Щоби заволодіти бюджетними коштами, фігуранти завищували вартість матеріалів та робіт. У ряді областей правоохоронці провели понад 35 обшуків та повідомили підозри причетним особам.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначається, що у Чернівецькій області група осіб розтратила кошти з бюджету, які виділялися на берегоукріплення річки Черемош у с. Банилів Вижницького району. Як і їх колеги з інших регіонів, завищили обсяги робіт, а відтак і їх вартість. Щоби приховати свою діяльність, посадові особи Департаменту Чернівецької ОДА, на вимогу суду надати правоохоронцям відповідні документи, заявили, що саме ці документи були викрадені під час ревізії. Попри це, поліцейські зібрали докази, які підтверджують факти привласнення бюджетних коштів та причетність вищевказаних службових осіб, в тому числі інженера з технагляду одного з департаментів ОДА та підрядника до оборудки з бюджетними коштами. Усі мають статус підозрюваних у справі.

Загалом у рамках вищезазначених кримінальних провадженнях оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слідчі обласних підрозділів поліції та співробітники прокуратур у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Чернівецькій та Харківській областях провели понад 35 санкціонованих обшуків у фігурантів та причетних до “схем” осіб.

Дії підозрюваних залежно від ролі кваліфіковані:

– ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

– ч. 1 та 2 ст. 366 (Службове підроблення);

– ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар