Польща, Словаччина й Угорщина виходять із переговорів щодо українського зерна – ЗМІ

Польща, Словаччина й Угорщина відмовляються від подальших переговорів у межах Координаційної платформи щодо експорту українського зерна на європейський ринок.

Про це повідомляє PAP.

Як зазначається, згідно з представленим планом дій Києва зі стабілізації зернового експорту до ЄС, Міністерство економіки України мало б самостійно приймати рішення щодо надання дозволів на експорт збіжжя до ЄС, консультуючись із країнами ЄС та Єврокомісією, при цьому остаточне рішення було б за Києвом.

Посол Польщі при ЄС Анджей Садось розкритикував пропозицію України, заявивши, що вона не розв’язує питання контролю й обмеження напливу українського зерна на внутрішній ринок.

З огляду на намір України звернутися до СОТ щодо Польщі, Угорщини і Словаччини через запроваджені ними односторонні обмеження ці три країни не братимуть участі у Координаційній платформі щодо експорту українського зерна “з огляду на обережність, а також факт, що Україна могла б використати інформацію, яка передається в межах Координаційної платформи, проти трьох країн в арбітражі СОТ”, заявило PAP джерело в Єврокомісії.

Реклама

Залишити коментар