“Ми хочемо вивести рф із зони комфорту”, – Буданов про нову тактику безпілотників

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Україна розширила свою кампанію проти росії, використовуючи безпілотники та ракети для атак на військові та економічні цілі

Про це Буданов розповів в інтерв’ю The Economist.

Очільник розвідки наголосив, що минулого тижня світ побачив нові можливості України, завдяки серії ударів ракетами та безпілотниками по кораблях, підводному човні та ППО в Криму.

“Безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших територій. Дрони не бояться цього, їх не шкода”, – сказав Буданов.

За даними керівника ГУР, одним зі способів, яким Україна протидіє Росії, є використання безпілотників для досягнення трьох ключових завдань:

  • знищити російські засоби ППО;
  • паралізувати російські військові транспортні засоби та літаки;
  • і завдати удару по російських військових промислових об’єктах, як це сталося, коли безпілотник вразив завод виготовлення ракетного палива у Тверському районі, північніше від Москви. 

“Ми хочемо вивести їх із зони комфорту”, – заявив Буданов.

Генерал-лейтенант Буданов не згоден з тим, що нова ударна здатність призведе до ескалації, або ставить Україну в ролі агресора. Він стверджує, що його сили дотримуються правил війни. Він також каже, що в росії не було жодної жертви серед мирних жителів. Це показує свідомий вибір України, це не питання можливостей.

Іншою метою є психологічна, сіяти тривогу серед громадян і зірвати звичайні економічні процеси в Росії. Наприклад, великі аеропорти в Санкт-Петербурзі та Москві часто залишаються закритими.

“Ніхто не вірить, що Великобританія або Сполучені Штати були агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбили територію Німеччини”, – додав очільник української розвідки.

Буданов каже, що ядерні загрози — це вигадки тих, хто підтримує російську сторону. Війна була: “абсолютно звичайною війною… від використання підводних човнів до використання стратегічної авіації”.

Реклама

Залишити коментар