Чотирьох буковинців шахраї ошукали на 34 тисячі гривень

Протягом однієї доби на спецлінію “102” надійшло чотири повідомлення від заявників про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому аферисти використовували різні шахрайські схеми. 

Про це повідомляє відділ комунікації Чернівецької області.

Двох жителів Буковини ошукали недобросовісні продавці. 36-річна жителька села Шипинці мала намір придбати одяг в одному з месенджерів та перерахувала аванс 1300 гривень. А 39-річний житель міста Сокиряни під час покупки меблів в соціальній мережі перерахував 2000 гривень на рахунок афериста. Товари покупці так і не отримали. 

Також, 43-річна жителька обласного центру звернулася до поліції із заявою про те, що невідома особа на її ім’я відкрила рахунок, з якого в подальшому привласнила понад 13 тисяч гривень. 

А у 43-річної чернівчанки невідомий шахрайським шляхом заволодів майже 18 тисячами гривень. 

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують щоб під час покупок-онлайн завжди користувалися післяоплатою, або ж купували в перевірених інтернет-магазинах.

Також перевіряйте інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Пам’ятайте, що не потрібно розголошувати конфіденційну інформацію, переходити за сумнівними посиланнями та надавати свої персональні дані, до яких належать: 

  • –    термін дії банківської картки;
  • –    PIN-код;
  • –    слово-пароль; 
  • –    cvv2-код.
Реклама

Залишити коментар