З Північної Македонії втретє за півтора року вислали дипломатів рф

Влада Північної Македонії вислала трьох російських дипломатів. Це вже втретє з початку повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє македонська служба «Радіо Свобода».

У Міністерстві закордонних справ розповіли, що 12 вересня викликали до себе посла російської федерації, якому вручили дипломатичну ноту про видворення з країни трьох працівників посольства. Зазначається, що вони оголошені персонами нон ґрата у Північній Македонії.

Рішення ухвалили після того, як компетентні органи повідомили, що дипломати порушують Віденську конвенцію про дипломатичні відносини, додає «Радіо Свобода». А втім, не вказується, за які саме порушення працівників російського посольства вирішили вислати з країни.

У МЗС рф рішення Північної Македонії назвали «безвідповідальним і ворожим актом».

Після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Північна Македонія як член НАТО та претендент на членство в Європейському Союзі приєдналася до країн, які засудили агресію та запровадили санкції проти рф. Північна Македонія також надавала військову допомогу Україні.

У березні та квітні 2022 року з Північної Македонії двічі видворяли п’ятьох, а потім іще шістьох російських дипломатів. Тоді МЗС Македонії оголосило, що вислані дипломати вийшли за рамки Віденської конвенції про дипломатичні відносини та за межі своєї діяльності.

У відповідь рф вислала македонського дипломата.

Реклама

Залишити коментар