Пентагон направив в Україну інспекторів для моніторингу військової допомоги США

Персонал базуватиметься у посольстві США та контролюватиме допомогу, яку Вашингтон надав Україні.

Про це пише CNN.

За словами генерального інспектора Міністерства оборони, високопоставлений представник США почав роботу в Україні наприкінці серпня, а до кінця вересня очікується прибуття додаткового персоналу. Персонал, який базується в посольстві США в Києві, контролюватиме допомогу США, яка з початку правління адміністрації Байдена склала понад 43,7 мільярда доларів.

За словами прес-секретаря Меган Рід, “це перший раз, коли генеральний інспектор матиме персонал в Україні після вторгнення Росії в лютому 2022 року”.

У свій час республіканці підняли питання про те, наскільки двопартійна підтримка існує для таких значних сум допомоги. Все більше республіканців почали сумніватися в доцільності витрачання мільярдів доларів в Україні та закликали до більшого контролю.

У звіті генерального інспектора Міністерства оборони, який отримав CNN, попереджено, що здатність США контролювати мільярди доларів допомоги, що надходить в Україну, зіткнулася з “проблемами” через обмежену присутність США. Протягом перших шести місяців війни Управління оборонного співробітництва-Київ “не змогло провести необхідний моніторинг “кінцевого використання” військової техніки, наданої Україні.

У звіті, датованому жовтнем 2022 року, підкреслюється, наскільки важко було США відстежувати величезну кількість зброї, боєприпасів і обладнання в перші місяці війни. Злочинці, волонтери та торговці зброєю в Україні намагалися викрасти частину зброї та обладнання, наданих Заходом, перш ніж їх вилучила українська розвідка, йдеться у звіті.

Реклама

Залишити коментар