На Буковині аферисти ошукали трьох жінок: проводиться досудове розслідування

Використовую різні шахрайські схеми, зловмисники входять в довіру до громадян, вивідують конфіденційну інформацію, вводять в оману та привласнюють їхні заощадження. Лише за вчора невідомі особи незаконно заволодів коштами жителів краю на загальну суму понад 30 тисяч гривень. 

Про це повідомляє відділ комунікації Чернівецької області.

Учора, 13 вересня, до співробітників поліції Буковини звернулися дві жінки, які стали жертвами “псевдобанкірів”. В обох випадках схема була однакова. Жінкам зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку і під приводом захисту коштів отримав конфіденційну інформацію про карткові рахунки буковинок. Таким чином з рахунку 56-річної жительки села Южинець зникло 29 тисяч гривень, а з картки 23-річної жительки міста Сторожинець – 7000 гривень.

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП від 50-річної жительки села Кулішівка. Як розповіла жінка поліцейським, що 5 вересня поточного року їй зателефонував невідомий та представився родичем. Чоловік повідомив, що потрапив у скрутне становище та попросив позичити йому 5000 гривень. Кошти пообіцяв як найшвидше повернути. Буковинка власноруч перерахувала вище вказану суму на рахунок шахрая.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці закликають буковинців нікому та ні за яких обставин не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки. Також поліцейські застерігають не перераховувати кошти на невідомі рахунки, навіть якщо вас про це просять нібито знайомі чи родичі. Перш за все постарайтеся зв’язатися з тим хто звернувся до вас по допомогу.

Реклама

Залишити коментар