Прем’єр-міністр Румунії закликав заспокоїти населення

Прем’єр-міністр Румунії Йон-Марчел Чолаку закликав заспокоїти населення після виявлення чергових уламків, ймовірно, російського безпілотника поблизу кордону з Україною. Він заявив, що Румунія не зазнає нападу, а ситуація перебуває під контролем.

Про це прем’єр-міністр Чолаку заявив під час спілкування з журналістами 13 вересня, цитує Digi24.

Прем’єр заявив, що правоохоронці та Міноборони Румунії швидко відреагували на звернення громадян про падіння уламків, і небезпеки немає.

“Це все випадковість, були якісь залишки безпілотників, які перетинали Дунай, ми не говоримо про напад на Румунію. В усій області [було] оголошено Ro-Alert, телефони працюють, вони мають широке покриття. На нас ніхто не нападає, люди добрі. Заспокоймо населення, бо ми всі сходимо з розуму. Ніхто на нас не нападав і не нападає”, — сказав Чолаку.

Він заявив, що були знайдені фрагменти безпілотника, збитого українською армією. Але в них не було вибухівки чи чого-небудь іншого, що могло б завдати шкоди громадянам.

Прем’єр запевнив, що ситуація в районі кордону з Україною контрольована. Чолаку додав, що укриття, встановлені в цьому районі «не дуже привабливі», але йшлося про швидке втручання, оскільки «люди не почували себе у безпеці».

Реклама

Залишити коментар