Карл Більд оцінив реформи України з 2014 року і відзначив екс-прем’єра Яценюка

Таку оцінку діям української влади дав колишній прем’єр-міністр Швеції під час дискусії на 18-му щорічному форумі «Ялтинська Європейська Стратегія YES-2023», який у вихідні відбувся у Києві.

Із 2014-го Україна вже виконала значну частину умов для інтеграції в Європейський Союз. Таку думку під час міжнародного форуму YES у Києві висловив колишній прем’єр-міністр Швеції  Карл Більдт. У рамках тематичної дискусійної панелі колишній прем’єр Швеції похвалив українські реформи після Майдану 2014 року, відзначивши при цьому свого українського колегу Арсенія Яценюка.

“Я зустрів тут колишнього прем’єра Арсенія Яценюка. За ті роки у таких важких умовах було зроблено дуже багато. І ми маємо віддати цьому належне», – наголосив Карл Більдт.

Карл Більдт також пригадав, як Україна виконувала зобовʼязання з 2014-го для підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС. «Це часто забувають. А це сотні й сотні сторінок зобовʼязань, які Україна виконала дуже значну частину. Імплементація угоди про ЗВТ, як би це не було нудно, – покриває дуже значну частину переговорів щодо вступу до ЄС», – заявив він.

«Я відповідав за вступ моєї країни до ЄС, і можу засвідчити, що це справді нудно. Але це надзвичайно важливо. І багато з цього Україною вже зроблено. Тож впроваджуючи угоду про ЗВТ, проводячи реформи, які втілюються з 2014, – уже зроблено багато», – сказав Більдт.

До слова, видання Vox Ukraine, проаналізувавши діяльність усіх урядів після Революції Гідності, дійшло висновку, що найактивніше реформи впроваджували за прем’єрства Арсенія Яценюка.

“У 2015 році, коли запит на зміни був відчутним і актуальним, значення індексу реформ досягало рекордних величин. Більшість цих реформ були ініційовані Кабміном. На графіку видно, що найбільший прогрес стався під час уряду Яценюка. За час каденції уряду Гройсмана реформи суттєво сповільнилися. Оновлення влади та “турборежиму” у 2019 році дещо підняли темп реформ, але до рівня початку 2015 року ще далеко”, – зазначає видання.

Реклама

Залишити коментар