Буковинці стали жертвами фішингових атак

Шахраї користуючись різними приводами надсилають повідомлення з фішинговими посиланнями у месенджерах, розміщують оголошення в соцмережах та на різних сайтах. Перейшовши за такими посиланнями, потерпілі вводять на фейкових сайтах особисті дані та реквізити банківських карток, після чого з їхніх рахунків зникають кошти.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Лише за минулу добу за такою схемою аферисти ошукали двох буковинців. Заявники розповіли співробітникам поліції, що мали намір придбати товари на одному сайті оголошень. В подальшому, 38-річна чернівчанка та 22-річний житель села Верхні Петрівці отримали смс-повідомлення від невідомого абонента з посиланням про оплату онлайн-доставки. Потерпілі перейшли за сумнівними посиланнями, ввели реквізити та конфіденційну інформацію про їхні карткові рахунки. В результаті чого з картки чоловіка зникло майже 12 тисяч гривень, а з банківського рахунку жінки – 5860 гривень.

За вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини звертаються до громадян не довіряти повідомленням від незнайомців. Аби не потрапити у пастку до шахраїв, не переходьте за сумнівними посиланнями і в жодному разі не вводьте реквізити банківських карток на підозрілих сайтах. Завжди перевіряйте отриману інформацію на офіційних джерелах.

Реклама

Залишити коментар