Україна отримає ще 40 бойових машин піхоти Marder

Оборонний концерн Rheinmetall домовився з урядом Німеччини про це постачання. Завдяки цьому загальна кількість машин, які поставлять в Україну, збільшиться до 80.

Про це повідомляє Rheinmetall.

Федеральний уряд Німеччини доручив Rheinmetall поставити в Україну 40 бойових машин піхоти Marder. Замовлення було розміщено в серпні 2023 року, його вартість становить десятки мільйонів євро.

Rheinmetall продовжує роботу над існуючими транспортними засобами на повній швидкості, щоб цю нову партію Marder можна було доставити відповідно до контракту, починаючи з 2023 року”. – йдеться у заяві.

Завдяки цьому замовленню загальна кількість машин Marder, які Rheinmetall поставить в Україну, збільшиться до 80. У березні 2023 року компанія вже випустила перші 20 бронетранспортерів для України на замовлення федерального уряду. Також є 20 додаткових бронетранспортерів від Rheinmetall, які були введені в експлуатацію в червні 2023 року, які нещодавно доставили.

Надані бронетранспортери — це капітально відремонтовані Marder 1A3, які компанія Rheinmetall раніше взяла зі складу Бундесверу. Ще навесні 2022 року компанія Rheinmetall власним коштом розпочала ремонт бронетранспортерів для негайної бойової готовності.

Реклама

Залишити коментар