У Марокко стався сильний землетрус: загинули понад 800 людей

Пізно ввечері 8 вересня в горах Високий Атлас у Марокко стався потужний землетрус, унаслідок якого зазнали поранень і загинули сотні людей, руйнування значні.

Про це повідомило видання Al Arabiya з посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ країни.

За даними Геологічної служби США, землетрус, попередньо, мав магнітуду 6,8, поштовхи тривали кілька секунд. Повторний поштовх магнітудою 4,9 стався через 19 хвилин.

Епіцентр підземних поштовхів був поблизу міста Ігіл у провінції Аль-Хауз — приблизно за 70 кілометрів на південь від Марракеша.

За даними американських геологів, епіцентр поштовхів був на глибині 18 кілометрів від поверхні Землі. Водночас сейсмічна служба Марокко повідомила, що епіцентр був на глибині 8 кілометрів. У будь-якому випадку такі неглибокі землетруси більш небезпечні, пише Al Arabiya.

У Північній Африці землетруси трапляються відносно рідко. Вважається, що цей землетрус був найсильнішим зареєстрованим у гірському регіоні за всю історію.

Згідно з оновленими даними МВС країни, загинули 820 людей і ще 672 отримали поранення, передає Reuters. Місцевий чиновник сказав, що більшість смертей були у важкодоступних гірських районах.

Також унаслідок землетрусу у деяких місцях було відключено електрику та зруйновано дороги. Нині комунальники працюють над розчищенням доріг, щоб «швидкі» мали змогу проїхати до постраждалих.

Місцеві ЗМІ повідомили, що дороги, які ведуть до гірського регіону навколо епіцентру, забиті транспортними засобами та заблоковані обваленим камінням. Це сповільнює роботу рятувальників.

Міністерство закордонних справ намагається з’язувати, чи немає жертв та потерпілих серед українців, повідомив речник відомства Олег Ніколенко. Наразі така інформація не надходила.

Для отримання допомоги українці мають звернутися на «гарячу лінію» українського посольства в Рабаті: +212661186390.

Реклама

Залишити коментар