Українське зерно почали експортувати через хорватські порти — Мінекономіки

Українське збіжжя вже почало експортуватися через хорватські порти. Україна зазначає, що наразі цей торговий маршрут є «нішевим», але вже набуває популярності.

Про це повідомило Міністерство економіки України.

Очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко провела зустріч із прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, де обговорювалися питання розмінування, розслідування воєнних злочинів, а також відкриття нових торговельних маршрутів для експорту української продукції.

Міністерка подякувала Хорватії за можливість експортувати українське зерно через її порти. Вона зазначила, що Україна готова розвивати цей торговий шлях, розширюючи можливості транспортного коридору.

“Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни”, — сказала Свириденко.

Сторони також обговорили важливість спільного розв’язання питання обмежень для українського експорту.

Говорили також про прискорення локалізації виробництва техніки для розмінування, щоби скоріше розпочати її випуск на потужностях вітчизняних підприємств. Також обговорили підготовку до конференції з розмінування, яка відбудеться в Загребі цього жовтня.

Пленкович також запропонував допомогу Україні в розслідуванні воєнних злочинів, адже Хорватія має досвід у цьому. Йдеться про обмін досвідом та експертизою Хорватії зі створення інститутів спеціальних прокурорів і спеціальної поліції, які займаються розслідуванням скоєних під час війни злочинів.

Реклама

Залишити коментар