США можуть надіслати Україні додаткові партії касетних снарядів

Касетними боєприпасами, що постачаються з США, стріляють зі 155-міліметрових гаубиць із дальністю близько 15 миль (близько 24 км).

Про це написало видання The New York Times.

“Через два місяці після того, як Сполучені Штати відправили перший транш боєприпасів в Україну, щоб переконатися, що боєприпаси у її військ не закінчаться, троє американських чиновників заявили, що адміністрація Байдена планує надіслати більше, і незабаром”. – йдеться в статті.

За словами американських чиновників, зброя була ключовою для того, щоб допомогти Україні зберегти імпульс, який її війська нещодавно набрали на південному фронті проти російських військ.

Водночас рішення президента Байдена цього літа відправити боєприпаси в Україну викликало широке засудження на Заході і навіть деякі близькі американські союзники висловилися критично.

Проте українські військові заявили, що надані США касетні боєприпаси були потужним доповненням до зброї, яку Захід надіслав для контрнаступу, і необхідною заміною їхнім запасам 155-міліметрових артилерійських снарядів, що скорочуються.

Західні офіційні особи та експерти сходяться на думці, що касетні боєприпаси — множинні бомби, упаковані в оболонки, які розлітаються на широку територію перед ударом — найбільш ефективні проти сил і транспортних колон, які розкидані на відкритій місцевості. Оскільки бомби залишають снаряди розкиданим способом, їх важко навести на точні цілі.

Реклама

Залишити коментар