На Буковині чоловікам за використання підроблених документів загрожує до п’яти років позбавлення волі

У Чернівецькому районі поліцейські викрили порушників, які за допомогою фальшивих документів намагалися перетнути державний кордон у період воєнного стану. Наразі за цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 6 серпня,  у селищі  Красноїльськ на контрольно-пропускному пункті під час проходження митного контролю двоє жителів Чернівецької та Івано-Франківської областей віком 20 і 47 років використовували документи з ознаками підробки. Протиправні дії чоловіка зафіксували співробітники відділення поліції  №1 (м. Сторожинець).

При перетині державного кордону з Румунією порушники пред’являли для перевірки прикордонникам фальшиві довідки військово-лікарських комісій та акти встановлення здійснення догляду.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ознаками статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці затримали чоловіків у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального кодексу України та помістили до ізоляторів тимчасового тримання.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили, направили для проведення відповідних експертиз.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури поліцейські повідомили порушникам про підозри.  Наразі вирішується обрання  їм запобіжних заходів.

Нагадаємо: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

Реклама

Залишити коментар