За минулу добу шахраї ошукали буковинців на 86 тисяч гривень

Протягом минулої доби на спецлінію «102» надійшло п’ять повідомлень від заявників про те, що невідомі особи незаконно заволоділи їхніми коштами. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Зокрема, у 37-річної чернівчанки шахрай виманив гроші, який по телефону представився родичем, що опинився у біді. Щоб допомогти йому, попросив жінку надіслати кошти. Вона особисто перерахувала незнайомцю на банківську картку 8700 гривень.

Цього ж дня до 57-річної місцевої жительки зателефонував незнайомець, представився оператором мобільного зв’язку та під приводом продовження дії номеру отримав персональні дані банківської картки заявниці. Відтак –  незаконно заволодів понад 52 000 гривень. 

20-річна чернівчанка під приводом заробітку криптовалюти в Інтернеті перерахувала невідомій особі 11 000 гривень. 

Жителька Вижницького району звернулася до поліції із заявою про те, що через Інтернет-магазин купила квадроцикл вартістю 12 000 гривень. Для цього перейшла за посиланням на знайденому сайті. Заявниця перерахувала кошти псевдовпродавцю, який не виходить на зв’язок, а куплений товар вона не отримала. 

Учора 69-річна чернівчанка добровільно надала доступ до свого облікового запису «працівникам» Інтернет-платформи, які здійснили переказ коштів на свою картку у сумі 4 тисячі гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Загалом сума завданих збитків заявникам становить 86 тисяч гривень.

Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують: у випадку дзвінка «Ваш родич у біді», спробуйте сконтактувати із ним, зателефонуйте у поліцію та перевірте інформацію. Не перераховуйте та не передавайте гроші незнайомцям!

Також перевіряйте інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати, переходити за сумнівними посиланнями та надавати свої персональні дані, до яких належать: 

  • –    термін дії банківської картки;
  • –    PIN-код;
  • –    слово-пароль; 
  • –    cvv2-код.
Реклама

Залишити коментар