Уламки російського дрона в Румунії означатимуть серйозне порушення суверенітету — президент Йоганніс

Румунський президент Клаус Йоганніс заявив, що виявлені на території його країни уламки, ймовірно, російського безпілотника, є серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності Румунії.

Про це повідомляє Digi24.

Йоганніс заявив, що ситуація вимагає «термінового і професійного розслідування». Він зазначив, що розслідування має з’ясувати походження цих уламків, а також час і обставини, через які вони опинилися на румунській території.

“Якщо підтвердиться, що ці уламки є частиною російського безпілотника, така ситуація буде абсолютно неприйнятною і стане серйозним порушенням суверенітету і територіальної цілісності Румунії, держави-союзника НАТО”, — заявив він.

Йоганніс наголосив, що російські атаки на українську цивільну інфраструктуру є воєнними злочинами та «відбуваються на дуже невеликій відстані від румунського кордону».

“Однак ми пильні та перебуваємо в постійному контакті з іншими союзниками по НАТО. Усередині НАТО ми дуже добре захищені, а Румунія користується надзвичайно сильними гарантіями безпеки, найсильнішими за всю нашу історію”, — заявив Йоганніс.

Реклама

Залишити коментар