За минулу добу, на Буковині поліцейські задокументували п’ять випадків шахрайств

Використовуючи найпоширеніші шахрайські схеми, аферисти ошукали буковинців на загальну суму 65 тисяч гривень. Співробітники поліції розшукують зловмисників та вкотре надають громадянам рекомендації, як не стати жертвою шахрайства.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 4 вересня, до поліції звернулася 75-річна чернівчанка, яка повідомила, що стала жертвою шахрайства. Пенсіонерка розповіла поліцейським, що їй зателефонувала невідома жінка і сказала, що її подруга потрапила в ДТП та потребує допомоги. Довірившись незнайомиці, буковинка не перевірила отриману інформацію та власноруч передала зловмисникові, який прийшов до її помешкання, 10 000 гривень та 500 євро.

Ще три шахрайства відносно буковинців співробітники поліції задокументували у Чернівецькому районі.  Аферисти, незаконним шляхом, отримали доступ до чужих акаунтів в соцмережі та під приводом позики виманили у трьох жителів обласного центру понад 31 тисячу гривень.  

Також цього дня аферисти ошукали 30-річного жителя міста Сторожинець. Унаслідок протиправних дій шахраїв буковинець втратив 4000 гривень. Зі слів потерпілого, кошти були перераховані на невідомий рахунок.

За всіма фактами  шахрайств співробітники поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини нагадують: у випадку дзвінка «Ваш родич у біді», перш за все спробуйте зв’язатися з ним, або зателефонуйте у поліцію та перевірте інформацію. В жодному випадку не перераховуйте та не передавайте гроші незнайомцям!

Також правоохоронці наголошують громадянам, якщо ви отримуєте прохання позики в інтернеті, перетелефонуйте близьким і знайомим та перепитайте, чи це дійсно вони.

Будьте пильними, перевіряйте інформацію, яку отримуєте від незнайомців, особливо, коли це стосується ваших заощаджень. Не дайте аферистам себе ошукати!

Реклама

Залишити коментар