ВАКС зменшив розмір застави ексголові Верховного Суду Князєву

Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави колишньому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву з 75 до 55 мільйонів гривень.

Про це йдеться в резолютивній частині ухвали суду.

В ухвалі йдеться про те, що в іншій частині клопотання Князєву відмовили. Повний текст ухвали зʼявиться ввечері 5 вересня.

Ухвала набрала законної сили з моменту її оголошення та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти цієї ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

У травні САП і НАБУ повідомили про викриття «масштабної корупції» у Верховному Суді. Правоохоронці оголосили голові ВС Всеволоду Князєву та його спільнику-адвокату підозри в отриманні хабаря.

Адвокатське об’єднання, яке фігурує у справі, називають посередником між керівництвом суду й людьми, які хотіли «вирішити питання» в суді. Так, слідчі зафіксували низку контактів одного з власників об’єднання з власником фінгрупи «Фінанси та кредит» (співголовою цієї групи називають Костянтина Жеваго).

Велика палата ВС розглядала справу щодо права власності 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату Ferrexpo. Своїм рішенням 19 квітня орган залишив зазначені акції пов’язаним із Жеваго компаніям.

15 травня правоохоронці зафіксували «на гарячому» передання другої частини хабаря, тоді ж і затримали Князєва й адвоката. А втім, у САП казали, що гроші знайшли ще в деяких інших суддів Великої Палати Верховного Суду України.

Пленум Верховного Суду висловив недовіру голові ВС Всеволоду Князєву і через це достроково припинив його повноваження як очільника суду. А Вища рада правосуддя дала згоду на тримання його під вартою. 

Реклама

Залишити коментар