Перед судом постане буковинець за спробу підкупу прикордонника

27-річний житель села Селятин запропонував службовій особі 1000 євро за сприяння у безперешкодному перетині державного кордону. Наразі за цим фактом поліціянти завершили досудове розслідування. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У липні цього року працівники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР та співробітниками УВВБ Державної прикордонної служби України задокументували протиправну діяльність жителя Вижницького району. 

Під час досудового розслідування поліціянти з’ясували, що чоловік намагався підкупити прикордонника за врегулювання безперешкодного перетину державного кордону у воєнний час. За цю послугу порушник запропонував службовій особі 1000 євро. 

перед судом постане буковинець за спробу підкупу прикордонника

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За клопотанням слідчих поліції суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів вини чоловіка та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. 

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснювала Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Реклама

Залишити коментар