На Буковині шахраї ошукали місцевих жителів на майже 169 тисяч гривень

Впродовж доби працівники поліції Буковини задокументували чотири випадки незаконного заволодіння коштами жителів краю. За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

2 вересня, із повідомленням про шахрайство до поліції звернувся 42-річний житель села Задубрівка Чернівецького району. Чоловік розповів поліціянтам, що йому зателефонувала невідома особа та представилась співробітником однієї із фінансових установ. Під приводом захисту банківського рахунку від несанкціонованого втручання, псевдобанкір увійшов в довіру до буковинця та дізнався необхідну інформацію. Надалі з карткового рахунку чоловіка зникло 138 725 гривень.

Цього ж дня жертвою шахраїв став 59-річний житель села Ломачинці Дністровського району. Чоловік розповів правоохоронцям, що хотів придбати в інтернеті мотоцикл, сплативши за нього передоплату у розмірі 15 071 гривню. Проте, звʼязок з недобросовісним продавцем обірвався, а буковинець зрозумів, що його ошукали шахраї.

Ще два випадки шахрайства співробітники поліції задокументували у Вижницькому та Чернівецькому районах. У 47-річної жительки села Бабине шахраї виманили 10 600 гривень, а у 28-річного мешканця села Остра 4 420 гривень. Зі слів потерпілих кошти були перераховані на невідомі банківські рахунки.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі співробітники проводять розшукові заходи, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Поліціянти закликають буковинців нікому та ні за яких обставин не розголошувати свої персональні дані і конфіденційну інформацію про банківські рахунки, а тим паче не перераховувати кошти на невідомі рахунки, навіть якщо вас про це просять нібито співробітники банку. Також правоохоронці застерігають не переходити за сумнівними посиланнями, через які шахраї можуть отримати доступ до вашого інтернет-банкінгу.

Реклама

Залишити коментар