НАТО вперше відпрацює у Балтійському морі відбиття можливих атак рф

Північноатлантичний альянс уперше відпрацює у Балтійському морі реагування на можливі російські атаки в регіоні.

Як повідомляє агентство Reuters, у двотижневих військових навчаннях Northern Coasts, які стартують 9 вересня, будуть залучені 30 кораблів та понад 3 тисячі військовослужбовців, які відпрацьовуватимуть десантні операції та удари з моря по суші.

“Ми посилаємо росії чіткий сигнал про пильність: „Не на нашій вахті“. Надійне стримування має включати здатність атакувати”, — підкреслив головнокомандувач ВМС Німеччини Ян Крістіан Каак.

За його словами, однією з основних цілей цих маневрів стане захист шляхів через Балтійське море, від яких Фінляндія і країни Балтії залежать «майже на 100%».

“Якщо Сувальський коридор (вузька сухопутна ділянка протяжністю близько 65 кілометрів, що з’єднує країни Балтії з Польщею та основною територією НАТО в Європі — ред.) буде заблокований — а це можна зробити легко, оскільки є тільки дві автомобільні дороги і одна залізнична лінія, — тоді нам залишаться тільки морські шляхи, і саме через них нам доведеться прокладати собі дорогу”, — пояснив Каак.

Очолить навчання німецький флот, а керуватиме він ними зі свого нового морського штабу в Ростоку, звідки НАТО вестиме свої операції у Балтійському морі в разі прямого конфлікту з рф.

Реклама

Залишити коментар