На Буковині шахраї ошукали чотирьох місцевих жителів

Громадяни продовжують довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію, а також перераховувати кошти на невідомі рахунки. До співробітників поліції звернулося четверо буковинців із заявами про вчинення відносно них шахрайських дій. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Черговими жертвами досить поширеної шахрайської схеми «Дзвінок від працівника банку» стали одразу ж двоє чернівчан. Заявники розповіли поліціянтам, що під час телефонної розмови з нібито співробітником фінансової установи надали дані своїх банківських карток, а надалі отримали сповіщення про зняття коштів з рахунків. Таким чином 53-річна жінка втратила майже 10 тисяч гривень, а 78-річний чоловік – 4780 гривень.

Ще однією потерпілою від аферистів стала 49-річна жителька Чернівців. Чернівчанка повідомила правоохоронцям, що невідома особа під приводом допомоги в оформленні документів для покупки будинку заволоділа її 5300 гривень, які жінка власноруч перерахувала на невідомий рахунок.

Також цього дня до поліції Чернівецької області звернувся 59-річний житель села Коровія. Буковинець розповів правоохоронцям, що хотів придбати товар на одному з сайтів і перерахував на невідомий рахунок 8000 гривень авансу. Однак так і не отримав бажаний товар.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти закликають жителів краю нікому та ні за яких обставин не розголошувати своїх персональних даних і конфіденційної інформації про банківські рахунки. А також застерігають не робити передоплат під час покупок товарів в інтернеті.

Реклама

Залишити коментар