Похорон в закритому режимі: пріґожина поховали в Санкт-Петербурзі

У російському Санкт-Петербурзі поховали ватажка та воєнного злочинця ПВК “Вагнер” євґєнія пріґожина, який загинув в авіакатастрофі 23 серпня. Похорон відбувся в закритому режимі

Про це повідомила пресслужба пріґожина.

“Прощання з Євгеном Вікторовичем відбулося у закритому форматі. Охочі попрощатися можуть відвідати Порохівський цвинтар”, – ідеться в повідомленні.

Водночас на Північному цвинтарі поховали одного з найближчих соратників пріґожина – валєрія чєкалова із позивним “Ровер”, уточнює російська служба BBC.

Видання зазначає, що приготування до похоронів вагнерівців, що перебували на борту літака пріґожина, проходили на кількох кладовищах Санкт-Петербурга відучора, проте Порохівський цвинтар серед них не згадувався.

Протягом усього дня журналісти стежили за переміщеннями жалобних кортежів, проте точної інформації про те, де і коли буде поховано пріґожина, не було.

Порохівський цвинтар знаходиться в північно-східній частині міста і вважається напівзакритим. Там урни з прахом небіжчиків закопують у могили раніше померлих родичів.

Telegram-канал ВЧК-ОГПУ уточнив, що на Порохівському кладовищі поховано батька Пригожина.

“Джерело ВЧК-ОГПУ розповіло, що сьогодні вранці приїхала мати Євгена Пригожина у супроводі вагнерівців, заплатила за ділянку адміністрації та оплатила роботи з підготовки могили. Приблизно о 16:00 приїхав катафалк із закритою труною. Доріжка на цвинтарі вузька, катафалк проїхав лише пів дороги, далі труну несли на руках найманці з ПВК”, – пише Telegram-канал.

Стверджується, що на похороні були присутні близько 40 людей. Пригожина поховали без почесті, а на могилі встановили звичайнісінький дерев’яний хрест.

Реклама

Залишити коментар