Голова європейської дипломатії розповів про вплив санкцій на економіку РФ

Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав неправдою те, що санкції ЄС проти Росії не працюють.

Боррель це зазначив у блозі, “Європейська правда”.

Представник Євросоюзу наголосив, що за рік санкції “значно обмежили можливості Москви, спричинивши фінансову скруту, відрізавши країну від ключових ринків та суттєво погіршивши її промисловий і технологічний потенціал”.

“Щоб зупинити війну, ми повинні продовжувати цей курс. Наші обмежувальні заходи, якщо використовувати технічно правильний термін, є безпрецедентними за своїм масштабом і зосереджені на ключових секторах російської економіки, які мають вирішальне значення для військових зусиль Москви”, – вважає Боррель.

За його даними, економіка РФ скоротилася у 2022 році на 2,1%. Він також передбачає, що перспективи Росії на 2023 рік “залишаються похмурими”, навівши прогноз Організації економічного співробітництва та розвитку, згідно з яким ВВП Росії скоротиться на 2,5%.

Боррель написав, що порівняно з 2021 роком, у 2022 році 58% загального імпорту ЄС з Росії вже припинено, назвавши це “безпрецедентне роз’єднання (зв’язків)”, тоді як неенергетичний імпорт з Росії, вказав він, впав майже на 60%.

Реклама

Залишити коментар