У Чернівцях була затримана Анжела Гуріна, відома провокаторка і учасниця руху Остапа Стахіва

Про це повідомило джерело порталу ZAXID.NET.

За інформацією, яку надали, Гуріна підозрюється у розповсюдженні інформації про рух та розташування Збройних сил України. В обшуках її будинку, які санкціонував Шевченківський районний суд Чернівців, приймали участь співробітники Служби безпеки України (СБУ).

Анжела Гуріна є відомою особою в руху “Права людини” Остапа Стахіва. Вона звинувачується в порушенні статті 114-2 частини 2 Кримінального кодексу України, яка стосується поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України у воєнний час або надзвичайний стан. За скоєне, їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Попередньо встановлено, що Анжела Гуріна транслювала прямі ефіри на своїх сторінках у соціальних мережах поруч з військовими частинами та об’єктами, які знаходяться в Чернівцях. Слідчі СБУ вже ведуть дослідження цього випадку, а деталі інциденту можуть бути розкриті пізніше.

Довідка:

Анжела Гуріна є відомою фігурою в Чернівцях, вона виступає як антивакцинаторка та активістка з антиукраїнськими поглядами. Вона активно спростовувала необхідність впровадження обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу, та заперечувала факт існування пандемії взагалі.

Анжела Гуріна також набула певної популярності після конфлікту з поліціянтами у квітні 2021 року. За цей інцидент вона вигнала двох поліціянтів зі свого магазину жіночого одягу, яких вона вважала втручанням у її діяльність під час перевірки дотримання карантинних норм.

Зараз вона підозрюється в розповсюдженні інформації про рух та розташування Збройних сил України, а також єднається із рухом “Права людини” Остапа Стахіва, який відомий своїми антиукраїнськими поглядами.

Реклама

Залишити коментар