На Буковині поліцейські повідомили про підозру чоловіку за використання підроблених документів

У лютому цього року у Чернівецькому районі поліцейські викрили чоловіка, який використовував недійсні документи для перетину державного кордону. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Винуватцю загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Поліцейські ГУНП в Чернівецькій області продовжують виявляти та документувати незаконні спроби чоловіків призивного віку покинути територію України у період воєнного стану.

У селі Тереблече на контрольно-пропускному пункті «Порубне» під час проходження митного контролю 31-річний чоловік використовував документи з явними ознаками підробки.

При перетині державного кордону з Республікою Румунія порушник пред’явив для перевірки прикордонникам фальшиве посвідчення про інвалідність, яке визначає його непридатність до військової служби.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції повідомили жителю Запорізької області про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням дотримуватися вимог чинного законодавства, зокрема, постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України». Нею передбачається, що на період війни чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.

Реклама

Залишити коментар