У Вижницькому районі поліцейські з’ясовують обставини незаконного полювання

У ніч з 17 на 18 серпня в селі Шепіт співробітники поліції викрили двох жителів Івано-Франківської області, які перевозили вбиту дику косулю та ймовірно причетні до браконьєрства на території місцевого лісництва. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час патрулювання території обслуговування працівники поліції отримали інформацію про транспортний засіб, в якому можуть перебувати особи причетні до незаконного полювання.

Співробітники групи реагування відділення поліції №1 (смт Путила) Вижницького РВП одразу ж почали відпрацьовувати автошляхи та перевіряти отриману інформацію. Незабаром, рухаючись селом Шепіт, правоохоронці помітили та зупинили автомобіль «ВАЗ 2109», який відповідав орієнтуванню.

Під час огляду транспортного засобу працівники поліції виявили в багажному відділенні два мисливські карабіни, набої, оптичний і тепловізорний приціли, радіостанцію та тушу дикої тварини (косулі).

Для документування злочину на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення поліції. Правоохоронці встановили особи водія та пасажира автомобіля «ВАЗ 2109». Ними виявилися двоє жителів Івано-Франківської області, віком 41 та 44 роки.

Поліцейські вилучили мисливську зброю і приладдя до неї та направили їх на дослідження.

Згодом під час огляду лісової ділянки поліцейські встановили місце незаконного полювання.

Рештки убитої тварини поліцейські направили на експертизу для встановлення остаточної причини загибелі.

Відомості про подію слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар