Справу екссудді Тандира, який збив нацгвардійця, передали до суду

Правоохоронці передали до суду справу щодо колишнього голови Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який збив нацгвардійця на блокпосту.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Екссуддю підозрюють у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 10 років. 

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні передали до Святошинського райсуду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, приблизно опівночі 26 травня тоді ще голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир наїхав на блокпосту в Києві на 23-річного нацгвардійця. За даними слідства, суддя був у стані алкогольного сп’яніння та рухався із суттєвим перевищенням допустимої швидкості руху. У результаті ДТП нацгвардієць загинув на місці.

Правоохоронці затримали Тандира. Вони зазначали, що чоловік мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння, але відмовився пройти обстеження на вміст алкоголю та наркотиків в організмі. Згодом у Тандира примусово відібрали біологічні зразки.

Результатів не було близько місяця, але судово-психологічна експертиза підтвердила, що Тандир був пʼяним за кермом у момент ДТП. Уже в серпні ДБР завершило розслідування щодо Тандира. Фахівці провели 18 експертиз, які таки підтвердили вміст алкоголю у зразках екссудді.

У ДБР розповіли, що Тандир, маючи досвід розгляду справ про ДТП, намагався приховати сп’яніння, спотворивши вміст зразків. Зокрема, замість сечі здав на аналіз воду та слину.

Вища рада правосуддя дала згоду на тримання Тандира під вартою. Після цього суд обрав для судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внести заставу. А Макарівський райсуд Києва задовольнив заяву Тандира та звільнив його з посади голови суду з 29 травня. Згодом його відсторонила Вища рада правосуддя

Реклама

Залишити коментар