На Запорізькому та Херсонському напрямках сили оборони мають успіх, росіяни намагаються наступати на чотирьох напрмяках

Українські підрозділи мали успіх в напрямку південно-східніше Роботиного та південніше Малої Токмачки Запорізької області. Ворог намагався повернути втрачені положення проте безуспішно.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

РФ продовжує спроби наступати на декількох напрямках – Куп‘янському, Лиманському, Авдіівському та Мар‘їнському.

На Куп’янському напрямку противник штурмує та здійснює обстріли. Сили оборони України відбивають атаки, тримають кордон та не дають ворогу просуватись. Зокрема, силами оборони відбито атаки противника в районах Першотравневого, Синьківки та Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії з метою витіснення наших військ в районах Серебрянського лісництва, в районі Кремінної та Білогорівки Луганської області.

На Лиманському та Куп’янському напрямках ЗСУ завдали ворогу значних втрат. В підсумку ворог був змушений перегруповуватись та відновлюватись, проте не відступив від своїх планів.

На Бахмутському напрямку на північному фланзі росіяни намагаються відновити втрачене положення у районах населених пунктів Залізняньске, Василівка та Богданівка.
А на південному фланзі тривають бої в центральній частині Кліщіївки, північніше і західніше Андріївки, північніше Курдюмівки Донецької області. за тиждень було звільнено близько 3 кв. км

На Авдіївському, Мар’їнському напрямках ворог продовжує наступати, але безуспішно. Противнику просунутись не вдається. Також безуспішно ворог намагається відновити свої положення у звільнених районах Урожайного та Старомайорська Донецької області.

Тривають наступальні дії на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія в обороні. Вони продовжують обстрілювати українські позиції та цивільні об’єкти у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях, при цьому активно застосовуючи боєприпаси “Ланцет”.

Реклама

Залишити коментар