Російська місія до Місяця не досягла цілі

Російська станція «Луна-25» перейшла на нерозрахункову орбіту і зіткнулася з Місяцем. Таким чином місія припинила своє існування.

Про це повідомив «роскосмос».

Там розповіли, що 19 серпня, згідно з програмою польоту «Луна-25», космічний апарат мав перейти на передпосадкову еліптичну орбіту. Однак незабаром зв’язок із «Луна-25» перервався.

У «роскосмосі» зазначили, що спроби знайти апарат 19 та 20 серпня та вийти з ним на зв’язок результатів не дали. Питаннями з’ясування причин втрати космічного апарату, як вказано, займеться спеціально сформована міжвідомча комісія.

“За результатами попереднього аналізу, у зв’язку з відхиленням фактичних параметрів імпульсу від розрахункових апаратів перейшов на нерозрахункову орбіту та припинив своє існування внаслідок зіткнення з поверхнею Місяця”, — зазначили там.

Днем раніше у держкомпанії повідомили, що видали космічному апарату імпульс для переходу станції на передпосадкову орбіту. Під час виконання операції на борту автоматичної станції сталася «нештатна ситуація», яка, мовляв, не дозволила виконати маневр із заданими параметрами.

Реклама

Залишити коментар