“Україна-мати”: Укрпошта презентує нову поштову марку до Дня Незалежності

До Дня Незалежності нашої держави Укрпошта випустить нову поштову марку «Україна-мати» із зображенням монументальної скульптури, що височіє на Печерських пагорбах Києва.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

“Батьківщину-мати” називають і символом програної боротьби за київський історичний ландшафт, і одним із найкращих зразків світової монументальної скульптури. Є ті, хто вважає доречним позбутися її, як і ті, хто тяжіє до “залишити”. Встановлення українського тризуба та ймовірне перейменування на “Україна-мати” — крок до переосмислення історії”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що погашення штемпелем «Перший день» відбудеться в столиці, спецпогашення — у всіх регіонах України. Відсьогодні у поштовому маркеті відкривається передзамовлення на набір, що включає марковий аркуш, художній конверт та листівки.

Тираж марки — 600 000 примірників. Номінал — U (12 грн), що відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа вагою до 50 г у межах України. Кількість поштових марок в аркуші — 6 (3×2). Також колекція мерчу Укрпошти поповниться й магнітами “Україна-мати”.

Реклама

Залишити коментар