США схвалили відправку в Україну F-16 з Данії та Нідерландів: Reuters

Сполучені Штати схвалили відправку винищувачів F-16 в Україну з Данії та Нідерландів для захисту від російських загарбників, щойно як завершиться навчання пілотів.

Про це повідомило видання Reuters з посиланням на американського посадовця, ім’я якого не називається.

Вашингтон надав урядам Данії та Нідерландів офіційні запевнення, що Сполучені Штати прискорять затвердження запитів на передачу F-16 для відправлення в Україну, коли пілоти пройдуть підготовку, пише видання.

Члени НАТО Данія та Нідерланди очолюють міжнародні зусилля з підготовки пілотів, а також допоміжного персоналу, обслуговування літаків і, зрештою, надання Україні можливості отримати F-16 для використання у війні з Росією.

Джерело Reuters розповіло, що державний секретар Ентоні Блінкен надіслав листи своїм датським і нідерландським колегам із запевненням, що запити будуть схвалені.

“Я пишу, щоб висловити повну підтримку Сполученими Штатами як передачі Україні винищувачів F-16, так і підготовки українських пілотів кваліфікованими інструкторами F-16”, — йдеться у листі Ентоні Блінкена.

За його словами, схвалення запитів дозволить Україні “в повній мірі скористатися своїми новими можливостями, щойно перший набір пілотів завершить навчання”.

Реклама

Залишити коментар