У Кіцмані поліціянти задокументували надання неправомірної вигоди

Пізно ввечері 16 серпня у місті Кіцмань буковинець намагався уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та запропонував співробітникам поліції гроші. Правоохоронці відмовилися від коштів та зафіксували протиправні дії водія. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора співробітники сектору реагування відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького районного управління поліції зупинили автомобіль «Volkswagen Transporter», в якого не освітлювався номерний знак. За кермом автівки перебував 31-річний житель села Мамаївці.

Під час спілкування поліціянти помітили у водія ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти освідування за допомогою алкотестера. Чоловік усвідомлюючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність, запропонував поліціянтам гроші. Правоохоронці відмовилися від коштів та попередили чоловіка про протиправність його дій. Попри застереження співробітників поліції, буковинець поклав гроші до службового автомобіля поліціянтів.

На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення та задокументувала кримінальне правопорушення.

Відомості про вказаний факт слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Крім цього, співробітники поліції склали на водія протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених:

– частиною 1 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції);

– статтею 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар