Держави Балтії приєдналися до декларації G7 щодо підтримки України

Естонія разом з Литвою і Латвією приєдналися до декларації “Групи семи” щодо надання довгострокової підтримки безпеки України.

Про це повідомила прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

“Ми приєднуємося до Декларації G7 про підтримку України. Ми працюватимемо з Україною в рамках цієї багатосторонньої структури для встановлення зобов’язань у сфері безпеки та домовленостей, які допоможуть Україні якнайшвидше виграти цю війну, підтримають її економічну стабільність і відбудову, стійкість, програму реформ і просуватимуть її європейські та євроатлантичні прагнення.”, – йдеться у повідомленні.

Також прем’єри наголосили, що вони до кінця будуть підтримувати Україну на її шляху до членства в ЄС та НАТО.

“Ми, прем’єр-міністри Естонії, Латвії та Литви, висловлюємо непохитну підтримку та солідарність з народом і урядом України, які героїчно захищають свободу, незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї країни. Ми визнаємо, що мужня боротьба України допомагає захистити євроатлантичну безпеку та заснований на правилах міжнародний порядок.”, – зазначається у спільній заяві.

Як відомо, країни “Великої сімки” на саміті НАТО у Вільнюсі погодили рамковий документ щодо “гарантій безпеки” для України, проте конкретні двосторонні договори будуть підписані пізніше.

Реклама

Залишити коментар