Норвезька компанія передасть Україні системи для боротьби з дронами на понад $71 млн

Норвезька компанія Kongsberg Defence & Aerospace уклала контракт через Міжнародний фонд для України (IFU), яким керує Міноборони Великої Британії. Відповідно до контракту, оборонна компанія передасть Україні новітні системи для боротьби з дронами на 740 мільйонів норвезьких крон (понад 71 млн доларів).

Про це повідомили пресслужби уряду Норвегії та компанії Kongsberg

“Це допоможе врятувати життя українців і є важливим для опору України жорстокій агресивній війні росії”, — наголосив міністр оборони Новрегії Бйорн Арільд Грам.

Водночас директор Kongsberg Defence & Aerospace Ерік Лі зауважив, що норвезькі системи значно посилять український потенціал боротьби з безпілотниками та допоможуть захистити населення та інфраструктуру від російських атак.

В оборонній компанії, кажуть, що допомога складається з «кількох систем CORTEX Typhon», однак точна кількість техніки не зазначена. 

CORTEX Typhon — це нещодавно розроблена система ППО, спеціалізована для боротьби з дронами. Вона має прицільні засоби та дистанційно керований модуль із кулеметом 12,7-мм. Сама броньована машина, на якій буде встановлене озброєння — Dingo 2. 

Він є модернізованою версією попередника — броньованої машини Dingo — і розміщується на повнопривідному шасі. Належить до категорії машин із так званим круговим захистом. Має високий рівень балістичного та протимінного захисту. Максимальна швидкість техніки — 100 км/год.

Реклама

Залишити коментар