За минулу добу шахраї ошукали п’ятьох буковинців на загальну суму понад 110 тисяч гривень

Співробітники поліції закликають громадян не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків, а також не перераховувати кошти на рахунки невідомих осіб.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

11 серпня, із повідомленням про шахрайство до правоохоронців звернулася 28-річна чернівчанка. Жінка розповіла поліціянтам, що невідома особа заволоділа її грошима, під приводом продажу товарів в інтернеті. 21 тисячу гривень аферисти перерахували на різні банківські рахунки.

Жертвою подібної шахрайської схеми став 56-річний житель міста Вижниця. Буковинець хотів придбати запчастини до автомобіля та здійснив передоплату в розмірі 5000 гривень на рахунок нібито «продавця», однак бажаний товар чоловік досі не отримав.

Цього ж дня жертвою шахраїв став 34-річний житель Чернівців. Заявник повідомив поліціянтам, що хотів отримати позику в кредитній спілці. Чоловік під час автентифікації на сайті надав конфіденційну інформацію, внаслідок чого невідомі особи відкрили кредитний рахунок на його ім’я та заволоділи 20 тисячами гривень.

42-річна жителька села Малий Кучурів потрапила до «лап» аферистів під час влаштування на роботу-онлайн. Жінка перейшла за посиланням в одному з месенджерів та ввела всю конфіденційну інформацію, в тому числі і реквізити її карткового рахунку. В результаті чого невідомі особи отримали доступ до інтернет-банкінгу заявниці та заволоділи 45 тисячами гривень буковинки.

Ще однією жертвою шахрайства став 42-річний житель Хотина. Невідома особа шахрайським шляхом заволоділа даними банківського рахунку чоловіка та перерахувала майже 20 тисяч гривень на невідомі рахунки.

Відомості про вказані факти слідчі та дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліціянти Буковини вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу конфіденційну інформацію, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за товари чи послуги в інтернеті.

Реклама

Залишити коментар